FIPS

Waarom een wifi mesh oplossing gebruiken ?

Met een wifi mesh netwerk kan vrij snel een grote of complexe ruimte voorzien worden van wifi dekking. Elk mesh access point heeft een draadloze verbinding met één of meerdere mesh access points om zo een mesh netwerk te vormen. Data wordt draadloos van de ene naar de andere mesh access point doorgestuurd totdat de primaire mesh access point bereikt wordt. Deze primaire mesh access point heeft als enigste mesh access point een bekabelde uplink naar het Internet.

De voordelen van een wifi mesh netwerk

Wifi | FIPS

De nadelen van een wifi mesh netwerk

Wifi | FIPS

Conclusie

Wil dit zeggen dat een wifi mesh netwerk beter niet gebruikt wordt ?

Met een correct design en rekening houdend met de beperkingen van een wifi mesh netwerk is het een volwaardige oplossing om bijvoorbeeld een wifi netwerk uit te rollen in een tuin, park, magazijn of een tijdelijke expositie. Maar een wifi mesh netwerk naar voor schuiven als de oplossing voor al je wifi problemen is foutief.

Vaak zal een wifi mesh netwerk gebruikt worden als een aanvulling op een wifi netwerk.  Een wifi netwerk met bekabelde access points zorgt voor de wifi dekking in bijna alle ruimtes of locaties. Enkel voor die ene ruimte of locatie is er gekozen voor een mesh access point. Dit omdat het te moeilijk en/of te duur was om een netwerkkabel te trekken naar deze locatie.

Enkel na een correcte analyse van de situatie en de noden kan gekozen worden voor een wifi mesh netwerk.