FIPS

Klant: Privaat
Locatie: Schuiferskapelle
Gebouw: Woning
Scope: Camera, VMS

Project Details

Over het Project

De woning werd uitgerust met verschillende indoor en outdoor bewakingscamera’s. Om de redundantie te garanderen werden twee video servers geplaatst. Een NAS werd gekozen om de videobeelden te bewaren.

Uitvoering van het project

Na een plaatsbezoek en overleg met de klant werd de locatie van alle camera’s bepaald. Na de kabelwerken werden de bewakingscamera’s geïnstalleerd. De netwerk componenten, NAS, en video servers werden netjes in een 19″ server rack geplaatst.

Als indoor camera werd gekozen voor een model die ingebouwd kon worden in het vals plafond. Deze bewakingscamera’s zijn zo goed als onzichtbaar. Door gebruik te maken van een outdoor camera met meerdere lenzen kon met één camera meerdere locaties in het oog gehouden worden. 

Door de cloud integratie van de UniFi netwerk componenten en het Network Optix VMS systeem is een geavanceerd maar gebruiksvriendelijk video management systeem opgeleverd.

Ontwerp en uitdagingen

  1. De indoor camera’s mogen niet duidelijk zichtbaar zijn. 
  2. De standaard witte kleur van sommige camera’s voldeed niet aan de wensen van de klant. De behuizing van deze camera’s werd gespoten in een RAL kleur naar keuze.