FIPS

Wifi netwerk – Extremis

Klant: Extremis
Locatie: Poperinge
Gebouw: Kantoren & magazijnen
Scope: Nieuw wifi netwerk

Project Details

Over het Project

Door Extremis, bekend om hun zalige design meubels, werd ons gevraag om het bestaande wifi netwerk in kaart te brengen en te verbeteren waar nodig. Dit voor zowel de kantoren als magazijnen.

Uitvoering van het project

Na de analyse van de wifi site survey was het als snel duidelijk dat het huidige wifi netwerk beter kon vervangen worden. Nadat het aantal access points en hun locatie bepaald was konden de kabelwerken starten. Eenmaal dit uitgevoerd was werden de verschillende access points in de kantoren en magazijnen geplaatsten. Na het afstellen van het nieuwe wifi netwerk werd zoals altijd een post wifi site survey uitgevoerd. Er werden geen problemen meer gevonden en de wifi dekking van de volledige site is nu gegarandeerd.
In de laatste fase van het project wordt het nieuwe UniFi wifi netwerk verbonden met het netwerk en ERP systeem van Extremis.

Ontwerp en uitdagingen

  1. Zoals in de meeste magazijnen werd ook hier gebruik gemaakt van handheld scanners. Met dit type van wifi device moet van bij de start rekening gehouden worden tijdens de design van het wifi netwerk.
  2. Omdat design hoog in het vaandel staat bij Extremis, was bijvoorbeeld de kleur van de access points een aandachtpunt.
Trots dat we bij Extremis de puntjes op de i konden zetten! 😃