FIPS

Wifi netwerk – Seabridge

Klant: Seabridge
Locatie: Zeebrugge
Gebouw: Kantoren & magazijnen
Scope: Nieuw wifi netwerk

Project Details

Over het Project

Opnieuw een uitdagend project. Dit keer bij Seabridge, dé grootste Europese importeur en verdeler van koffiebonen. ☕
Het bestaande wifi netwerk in de kantoren en magazijnen werkte niet naar behoren en was aan vervanging toe.

Uitvoering van het project

Zoals altijd startten we eerst met een wifi site survey. Na analyse van de verkregen data kon het aantal access points en hun locatie bepaald worden. Daarna werd het kabeltraject voor de netwerkkabels en fiber ring uitgetekend. Nadat de kabelwerken uitgevoerd waren, bijkomende patch kasten geplaatst, en alle kabels uitgemeten, werden de access points in de verschillende locaties gemonteerd. Een post wifi site survey confirmeerde de wifi dekking van de site.
In de laatste fase van het project werd het nieuwe UniFi wifi netwerk verbonden met het netwerk en ERP systeem van Seabridge.

Ontwerp en uitdagingen

  1. Zoals in de meeste magazijnen werd ook hier gebruik gemaakt van handheld scanners. Met dit type van wifi device moet van bij de start rekening gehouden worden tijdens de design van het wifi netwerk.
  2. De verschillende magazijnen zijn van elkaar gescheiden met brandwerende muren. Bij het uittekenen van het kabeltraject moest hiermee rekening gehouden worden natuurlijk.
  3. Het uitrollen van een fiber ring is werk voor specialisten. Dankzij de samenwerking met ENS was ook dit geen enkel probleem. 👍